23. des. 2014

Nordlys hals!

Nordlyshals som kan snurres to ganger rundt halsen.

Har du strikket noen nordlysluer og sitter igjen med restegarn? Eller har du ikke lyst på lue i det hele tatt, men liker nordlyset? Her har vi strikket en superenkel hals av restene etter tre nordlysluer. En sort, og to marine rester har blitt til en god og varm hals. Men du kan like godt bruke en nordlyslue-garnpakke og strikke deg en slik hals.


Garn: 100-150 gram Ninapetrina Tykk Bluefaced Leicester i valgfri nordlysfarge. Den på bildet gikk det 120 gram garn til.
Mål: 18 cm høy og 110 cm i omkrets når man bruker 120 gr garn.
Strikkefasthet: ca 12-14 m pr 10 cm på pinne 3,5-5,0mm. Prøv deg frem angående pinnestørrelsen. Se tips på oppskrifta for nordlyslua.

Legg opp 160 masker løst på en 60 cm lang rundpinne, ca 4,5 mm. Strikk rundt, med bare rette masker til du nesten er fri for garn. Fell av løst, gjerne ved bruk av en heklekrok, for å lettere justere "løsheten" når du feller av.

Siden halsen på bildet er strikket av restegarn fra tre nordlysluer prøvde vi å matche fargene på restegarnet mest mulig. La opp med det mørkeste garnet som var rest etter den svarte nordlyslua, brukte deretter det mørkeste marineblå, og til slutt det lyseste marineblå garnet. Det ble en fin fargegradient av det syns vi. Vi spleiset garnet imellom nøstene rett før "nordlyset" begynte på omgangen. Slik er man sikker på at nordlyset fortsetter på rett sted. Vær obs på at det er små forskjeller i lengde på hespene (siden vi hesper dem for hånd) og variasjoner i bredden på "nordlyset" i mellom hespene (siden det er håndfarget, og vi ikke bruker linjal underveis i farginga ;) ). Dette må du justere litt for når du skifter mellom to rester. Om du har kjøpt en garnpakke for nordlyslue for å strikke halsen vil du ikke trenge å tenke på dette, for da trenger du ikke å spleise.

Kantene på denne halsen vil krølle seg mens du strikker, men om du damper den, eller vasker den og lar den tørke liggende så utstrekt og flatt (gjerne mellom to håndklær), vil den slutte å rulle så voldsomt.


Om du er på instagram og vil vise oss bilder av det du har strikket fra våre oppskrifter eller med garn fra vårt lille håndfargeri er det bare å tagge bildene dine med #ninapetrina og @ninapetrina.no så ser vi det garantert! Om du strikker akkurat denne kan du bruke tagge #nordlyshals i tillegg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar