3. apr. 2014

Luftig babyteppe // Airy baby blanket


Et fint og luftig babyteppe som er superlett å strikke! Det blir en fin skrå effekt av rillestrikken.Garn: 100 gram Ninapetrina Bluefaced Leicester (to 50 grams hesper)
Pinner: 80-100 cm lang rundpinne 5,0mm.
Strikkefasthet: overhodet ikke viktig
Mål: ca 60 x 60 cm

Legg opp 3 masker med Bluefaced Leicester på 80 cm lang rundpinne nr 5,0 mm. Gjenta følgende pinne helt til ett av nøstene er brukt opp: Stikk høyrepinnen i første maske som om du skulle ha strikket den vrangt, skli maska over på høyrepinnen og legg tråden på baksiden av arbeidet mellom første og andre maske. Lag et kast. Strikk rette masker ut pinnen. Snu og gjenta. (Når du kommer til nest siste maske vil den være kastet fra forrige pinne. Denne strikkes som en vanlig maske, rett). Når første nøste er så godt som oppbrukt stopper du i en av sidene. Fest gjerne endene på det gamle og nye nøstet sammen ved å tove eller sy dem sammen så blir nøsteskiftet så godt som usynlig.Nå skal du i stedet for å lage et kast etter første maske på pinnen minke en maske. Det gjøres slik: Stikk høyrepinnen i første maske som om du skulle ha strikket den vrangt, skli maska over på høyrepinnen og legg tråden på baksiden av arbeidet mellom første og andre maske. Strikk 2. og 3. maske sammen vridd (stikk høyrepinnen inn på samme måte som på førstemaska, men gjennom de to maskene samtidig og strikk dem sammen til en rett maske. Strikk rette masker ut pinnen. Gjenta til du står igjen med bare 3 masker. Da skal du gjenta førstemasken som vanlig, skli andremaska over på høyrepinnen som om du skulle ha strikket den rett, strikke tredje maske rett før du trekker første og andre maske over den tredje. Kutt tråden og trekk den igjennom den siste maska. Fest trådendene.

Nå er teppet et kvadratisk rillestrikket teppe som måler ca 60 x 60 cm. Du kan vaske det og tørke det flatt og lett strukket ut slik at det blir litt større og eller bruke det som det er. Eller så kan du strikke eller hekle en pen kant rundt det.

Om du er på instagram og vil vise oss bilder av det du har strikket fra våre oppskrifter eller med garn fra vårt lille håndfargeri er det bare å tagge bildene dine med #ninapetrina og @ninapetrina.no så ser vi det garantert! Om du strikker akkurat denne kan du bruke tagge #babyteppe i tillegg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar