2. jul. 2015

Selbu Rebellion Lua

Selbu Rebellion lua, design og modell, Hanne Figenschau.
En stilig, myk og varm lue i økologisk merino. Kan det bli bedre? Jo, denne strikker man på en kveld eller to, og du har nok garn til to luer i omvendte farger!Størrelse: dame
Mål: ca 23 cm bred og 23 cm høy, målt liggende flatt
Garn: Big Merino Hug fra Rosy Green (garnet får du kun hos ninapetrina.no) 
100 gram i fargen Black Cat
100 gram i fargen Embers
(Eller Laguna og Edelweiss)
Dette blir nok garn til å strikke to luer, i motsatte farger. Vi satt igjen med ca 10 gram av hver av fargene etter begge luene var ferdige. Vær bare obs på å begynne fellingen på den første lua når du har omtrent 40 gram igjen av bunnfargen og 75 gram igjen av mønsterfargen.
Strikkefasthet: 23 masker og 24 omganger på 10 cm i mønsterstrikk.
Pinneforslag: 40 cm lange rundpinner, 3,5mm og 4,0mm.Legg opp løst 100 masker med bunnfargen på pinne nr 3,5mm. Begynn å strikke vrangborden rundt, *2 rett, 2 vrang*, sett et merke ved omgangens start.  Gjenta *-* gjennom hele omgangen. Strikk til du har 8 omganger, ca 2,5 cm. Bytt til pinne 4,0mm og strikk neste omgang med rette masker i bunnfargen, mens du feller 1 maske, nå skal du ha 99 masker. Ta frem mønsterfargen.

Begynn på mønsterdelen slik: Strikk 2 masker i bunnfargen, strikk 1 repetisjon av diagrammet, strikk 3 masker i bunnfargen, strikk 1 rep av diagrammet, strikk 3 masker i bunnfargen, strikk 1 rep av diagrammet, strikk 1 maske i bunnfargen. Da skal du ha 3 repetisjoner av diagrammet med 4 masker i bunnfargen i mellom (siden første maske i diagrammet også er bunfarge). Strikk ferdig diagrammet. 


Diagrammet leses slik: Begynn i ruta i nederste høyre hjørne og les mot venstre. Når du er ferdig med en omgang, begynner du å lese i ruta rett over den i nederste høyre hjørne. For hver omgang går du en rad opp.
Når du har strikket ferdig mønsteret skal du strikke 3 cm glattstrikk med bunnfargen. Fell 3 masker jevnt fordelt på siste omgang før du begynner på fellingen = 96 masker. 

Start fellingen på toppen av lua slik: 
1. omgang: *Strikk 2 masker sammen, strikk 6 masker*, gjenta *-* ut omgangen 
2. omgang: Strikk en omgang med bare rette masker. 
3. omgang: *Strikk 2 masker sammen, strikk 5 masker*, gjenta *-* ut omgangen 
4. omgang: *Strikk 2 masker sammen, strikk 4 masker*, gjenta *-* ut omgangen 
5. omgang: Strikk en omgang med bare rette masker. 
6. omgang: *Strikk 2 masker sammen, strikk 3 masker*, gjenta *-* ut omgangen 
7. omgang: Strikk en omgang med bare rette masker. 
8. omgang: *Strikk 2 masker sammen, strikk 2 masker*, gjenta *-* ut omgangen 
9. omgang: Strikk en omgang med bare rette masker. 
10. omgang: *Strikk 2 masker sammen, strikk 1 maske*, gjenta *-* ut omgangen 
11. omgang: Strikk en omgang med bare rette masker. 
12. omgang: *Strikk 2 masker sammen*, gjenta *-* ut omgangen 
13. omgang: Strikk en omgang med bare rette masker. 
14. omgang: *Strikk 2 masker sammen*, gjenta *-* ut omgangen

Kutt tråden og trekk den igjennom alle de resterende maskene, før du stikker den på innsiden av lua og strammer til slik at hullet på toppen lukkes. Fest tråden på innsiden. Fest de andre trådene. Om du er på instagram og vil vise oss bilder av det du har strikket fra våre oppskrifter eller med garn fra vårt lille håndfargeri er det bare å tagge bildene dine med #ninapetrina og @ninapetrina.no så ser vi det garantert! Om du strikker akkurat denne kan du bruke tagge #selburebellionlua i tillegg!