11. apr. 2012

Babypledd i daisystrikk


Babypledd strikket med striper i daisystrikk.
If you do not understand norwegian, you can download a PDF version of the Daisy baby blanket pattern here!

Dette deilige pleddet er strikket med en teknikk som likner mye på bjørnebærstrikk, men som altså lager stjerner eller daisyer i stedet. Teknikken finner du beskrevet med både bilder og video på Pickles.

Fordi daisystrikk gir et veldig fleksibelt og tøyelig resultat er dette pleddet ekstra mykt og godt. Det er rett og slett himmelsk:)

En slags oppskrift

Jeg strikket denne i det kjempemyke garnet Drops Merino Extra Fine i fargene:
  • hvit (01), ca 75 g (ett og et halvt nøste)
  • lys grå (05), ca 90 g (nesten to nøster)
  • mørk grå (04), ca 90 g (nesten to nøster)
Legg opp 97 masker i mørk grå på en ca 80 cm lang rundpinne i størrelse 5.00 mm. De ferdige målene på pleddet er ca 50 x 70 cm. Om du vil ha pleddet bredere er det bare å øke med 4 masker for hver ekstra 2 cm du vil øke på bredden.
  1. Start med å strikke første pinne (rettsiden) med rette masker. Neste pinne (vrangsiden) strikkes det først 1 rett maske, *så en daisy, etterfulgt av en rett maske*. Gjenta fremgangsmåten mellom * - * ut pinnen.
  2. Bytt til lys grå og strikk rette masker ut rettsidepinnen. På vrangsiden strikkes det nå først 3 rette masker, *så en daisy, etterfulgt av en rett maske*. Gjenta fremgangsmåten mellom * - * til det gjenstår tre masker etter den siste daisyen og strikk disse maskene rette.
  3. Bytt til hvitt og strikk rette masker ut rettsidepinnen. Neste pinne (vrangsiden) strikkes det først 1 rett maske, *så en daisy, etterfulgt av en rett maske*. Gjenta fremgangsmåten mellom * - * ut pinnen.
  4. Bytt til lys grå og strikk 3 rette masker før daisyene begynner/slutter mot pleddkanten (akkurat slik som forklaringa til lys grå stripe over).
  5. Bytt til mørk grå og strikk 1 rett maske før daisyene begynner/slutter mot pleddkanten (akkurat slik som forklaringa til mørk grå stripe øverst).
  6. Bytt til hvitt og strikk 3 rette masker før daisyene begynner/slutter mot pleddkanten.
Slik fortsetter du med de 6 gjentagende stripene til pleddet nesten er 70 cm langt. Jeg avsluttet etter 13 repetisjoner av punktene 1-6. En repetisjon tilsvarer ca 5,5 cm. (Om du vil ha pleddet lengre husk bare å avslutte pleddet med mørk grå på samme sted i stripegjentagelsen som pleddet startet med). Avslutt med daisyer i mørk grå og strikk en pinne med kun rette masker etter denne, før du feller løst av. Lenke til oppskrifta i PDF-versjon 


4 kommentarer:

  1. Herrefred så flink du e!! Æ e søkkimponert :)
    Æ strikke ikkje sjøl så blir ekstra imponert over alt det fine andre trylle frem med strikkepinnan.

    Kristin (stesøstra)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk Kristin! :) Det va utrulig hyggelig av dæ :) Strikking treng ikke være så vanskelig som enkelte strikkeoppskrifter fra garnprodusentene får det til å virke som;) Det gjeld å finne de oppskriften som man ikke knekk ryggen på og ødelegg strikkegleden førr alltid med. Vi får ta oss en strikkekveld på Storsteinnes med mor di en gang i fremtia;)

      Slett
  2. Flott teppe i nydelige farge :) Trur e må prøv me på ett
    sånt...syns du ha førrklart så godt :)

    Siw

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk og takk Siw:) Hadde vært artig å sett et bilde av teppet om du ble til å strikke et:)

      Slett